Hur du lägger ett laminatgolv från Quick-Step

den 9 december 2012

Det är en lätt match att lägga ett Quick-Step-golv tack vare de revolutionära och patenterade klicksystemen Uniclic eller Uniclic Multifit. Båda systemen är mycket användarvänliga, snabbare och mer pålitliga än andra konkurrerande lösningar. Golvläggandet går lekande lätt, även i rummets minsta hörn eller under en dörr.

Metod 1: Rotera och klicka fast

Klicka enkelt ihop golvpanelerna längs plankans långsida och kortsida.

Metod 2: Lägg horisontellt

Perfekt för besvärliga hörn. Till skillnad från de flesta andra golv kan Quick-Step-plankorna även sammanfogas horisontellt. Detta är avgörande när du lägger den sista raden eller där det är svårt eller till och med omöjligt att rotera delarna – till exempel under dörrkarmar och element.

Metod 3: Skjut in och klicka fast

Klicka fast panelen längs långsidan, skjut plankans kortsida mot föregående panel och tryck ned. Denna metod har utvecklats särskilt och finns endast för Exquisa-serien från Quick-Step.

Quick-Step läggningssats

Quick-Steps läggningssats innehåller allt du behöver för att snabbt lägga ditt golv utan att skada det:

  • en slagkloss, 
  • inställbara distanser (så att expansionsfogarna blir riktiga) och 
  • en kofot av metall. 

Läggningssatsen finns även med installations-dvd.

Quick-Step handsåg

Med denna superpraktiska Quick-Step-såg kan du såga till dörrkarmarna så att ditt nya golv passar perfekt under dem. Den har ett inställbart, ergonomiskt handtag och sågbladet är tillverkat av högkvalitetsstål.

Quick-Step Seal & Click

Tätningsmedlet Seal & Click från Quick-Step har utformats särskilt för att ge laminatgolvet Lagune från Quick-Step ett mer långvarigt fuktskydd när det läggs i badrum. Det är elastiskt, genomskinligt, klibbar inte och ger ett optimalt fuktskydd.

Quick-Step Kit

Denna akrylbaserade, elastiska tätningsmassa är den perfekta lösningen där det inte går att montera socklar eller lister. Den finns i en färg som passar ditt golv. Rådfråga din återförsäljare.

Quick-Step självhäftande laminattejp

Använd vår självhäftande laminattejp för att avsluta sidorna på trappor, socklar och lister. En perfekt avslutning för ditt golv.

Quick-Step elementrörsskydd

För att dölja element och elementrör i harmoni med golvet. Rörskydden passar olika diametrar – både 15 eller 22 mm. Kontrollera diametern och avsluta med ett laminat runt om som matchar golvet.

Quick-Step dörrmatta

Quick-Step har en dörrmatta som passar bra i din hall. Borstzonerna hindrar sand och smuts från att ta sig in i ditt hem. Dessutom ser mattan till att du slipper avtryck av våta skor i din hall. Dörrmattan passar sömlöst in i en kraftig aluminiumram som är försänkt i golvet. Den är enkel att installera och hålla ren. En mycket elegant och praktisk lösning.

Titta på videofilmen

Se själv hur lätt det är att lägga ett Quick-Step-golv.

Hämta läggningsanvisningar