Med klicksystemet Uniclic går det lätt och snabbt att lägga ett golv

den 15 oktober 2012

Det är en lätt match att lägga ett Quick-Step-golv tack vare de revolutionära och patenterade klicksystemen Uniclic eller Uniclic Multifit. Båda systemen är mycket användarvänliga, snabba och mer pålitliga än andra konkurrerande lösningar. Golvläggandet blir lekande lätt, även i rummets minsta hörn eller under en dörr.

Uniclic

Logotyp Uniclic Multifit

Det går verkligen snabbt

Tack vare Uniclic-systemets utformning går det enklare och snabbare än någonsin att lägga långa plankor.

Det är verkligen enkelt

Om du bara klickar ihop dina plankor med den metod som fungerar bäst för dig så finns det ingen risk för att du skadar golvpanelerna. Om du skulle vilja lägga om plankorna är det enkelt att lyfta upp och placera om dem med Uniclic-systemet.

Vänster- eller högerhänt? Det spelar ingen roll

Oavsett i vilket hörn av rummet du börjar när du lägger golvet så kommer du alltid att lyckas. Du väljer själv i vilken riktning du vill arbeta, från vänster till höger eller tvärtom – Uniclic passar både vänster- och högerhänta.

Det är skarvlöst

Öppna skarvar är nästan omöjligt med Uniclic. Detta innebär att det är lätt att hålla golvet rent eftersom det är nästan omöjligt för smuts att ta sig in mellan skarvarna.

Det är helt jämnt

Panelerna kan inte flytta sig eftersom noten passar perfekt in i sponten. Detta resulterar i ett golv utan nivåskillnader och därför inget slitage vid kanterna.

Ta med dig golvet

Ska du flytta? Inga problem. Du kan enkelt ta upp golvet och lägga det igen någon annanstans. Det är hur lätt som helst att klicka ihop och ta isär det. När du har lagt golvet igen är det fortfarande lika hållbart. Du känner dig hemma på en gång.

Metod 1: Rotera och klicka fast

Klicka enkelt ihop golvpanelerna längs plankans långsida och kortsida.

Metod 2: Lägg horisontellt

Perfekt för besvärliga hörn. Till skillnad från de flesta andra golv kan Quick-Step-plankorna även sammanfogas horisontellt. Detta är avgörande när du lägger den sista raden eller där det är svårt eller till och med omöjligt att rotera delarna (till exempel under dörrkarmar och element).

Metod 3: Skjut in och klicka fast

Klicka fast panelen längs långsidan, skjut plankans kortsida mot föregående panel och tryck ned. Denna metod har utvecklats särskilt och finns endast för Exquisa-serien från Quick-Step.

Titta på videofilmen

Se själv hur lätt det är att lägga ett Quick-Step-golv.