Vad är ett laminatgolv?

den 10 december 2012

Ett laminatgolv är ett golv i flera lager som byggs upp på en vattentät, limmad HDF-bottenplatta (träfiberskiva med hög densitet). Alla laminatgolv från Quick-Step består av fyra olika lager:

Vad är laminat?

1. En genomskinlig och slittålig beläggning

Detta översta skikt gör att Quick-Step-golvet tål fläckar, slitage, stötar, repor, brännskador och hushållskemikalier. Det består av flera melaminlager som pressas på HDF-bottenplattan under högt tryck och i hög temperatur. Ytlagret avslutas med en präglad trä- eller plattstruktur. Detta innebär att ytstrukturen är i perfekt harmoni med mönstret.

2. Ett mönsterlager

Det här lagret bestämmer golvets faktiska utseende. Mönsterlagret är ett foto av äkta trä eller plattor med mycket hög upplösning som reproduceras med ytterst sofistikerad tryckteknik och behandlas med melaminharts. Kombinationen av ett perfekt mönster och en perfekt ytstruktur gör att trä- eller plattimitationen ser ytterst äkta och naturlig ut.

3. En fuktbeständig limmad HDF-bottenplatta

Denna HDF-bottenplatta utgör kärnan i ett laminatgolv från Quick-Step. HDF står för ”träfiberskiva med hög densitet”. Den består av raffinerade träfibrer och melaminharts av hög kvalitet. Det är en sammansatt träfiberskiva som gör det möjligt att utnyttja alla delarna av trädet. Skivans egenskaper är mycket homogena vad gäller materialsammansättning och teknik. Den är extremt hållbar, stabil och mycket fuktbeständig.

4. Ett balanserande lager

Detta fuktbeständiga understödjande lager garanterar att en skiva är i perfekt balans och varken kupar eller böjer sig när golvet har lagts och underhålls på rätt sätt.

Ta reda på mer

Ta reda på mer om våra laminatgolv i ”Därför kommer du att älska ditt laminatgolv från Quick-Step

Fler artiklar