Quick-Steps huvudkontor

Ständig forskning och innovation tillsammans med ett starkt fokus på kvalitet har gjort Quick-Step till en av de främsta aktörerna i golvindustrin. Varumärket har utvecklats från att vara ett prisvärt alternativ till trä till en helt egen kategori med ett brett urval av designgolv, som det i alla lägen går snabbt och enkelt att lägga och underhålla.

Vår passion

Passion… är vår drivkraft. En passion att skapa vackra ting, en passion för innovation, en passion för natur, en passion att hela tiden förbättra våra processer. Och framför allt, en passion för våra produkter.


Quick-Step-golv formges och produceras av UNILIN.


Vår historia

1960: UNILIN grundas

Flera familjer från sydvästra Flandern som är verksamma i linindustrin börjar tillverka spånskivor av lin i Ooigem i Belgien. De kallar sitt företag ”UNILIN”. Företaget växer snabbt, men tillgången på lin är begränsad. På 1970-talet bestämmer de sig därför för att använda trä som råmaterial.

1990: Quick-Step ger sig in på marknaden

UNILIN är först med att introducera laminatgolv på den belgiska marknaden. Med Quick-Step blir UNILIN den första laminattillverkaren att ta sig in på marknaden under eget varumärke.

1997: Klicksystemet ”Uniclic” utvecklas

Quick-Step är den första tillverkaren som marknadsför ett limfritt, integrerat klicksystem. Med det revolutionära ”Uniclic”-systemet går det i alla lägen garanterat snabbt och enkelt att lägga laminatgolv. Uniclic-systemet är patenterat över hela världen.

2001: Det första laminatgolvet med V-fasning lanseras

Quick-Step Perspective är det första laminatgolvet i världen som har en V-fasning mellan plankorna när det klickas ihop.

2001: Naturligt matchande strukturer introduceras

Quick-Step är den första laminattillverkaren som lyckas få ytstrukturen (dvs. det man faktiskt känner) att matcha perfekt med laminatgolvets naturliga mönster (dvs. det man ser).

2005: Det första permanent antistatiska laminatgolvet presenteras

För att förebygga obehagliga elektrostatiska urladdningar vid kontakt med ledande föremål börjar Quick-Step behandla alla sina laminatgolv med ett permanent antistatiskt medel.

2006: Sortimentet utökas med matchande socklar

Quick-Step tar fram stöt- och reptåliga socklar som matchar det motsvarande golvets färg och ytstruktur.

2006: Den revolutionerande Incizo-listen lanseras

Quick-Step introducerar Incizo, den första mångsidiga listen som kan användas som en avslutningslist på fyra olika användningsområden.

2007: Quick-Step lanserar laminatgolv för badrum

Quick-Step skapar ”Lagune”, en kollektion laminatgolv som passar perfekt i våtutrymmen, som exempelvis badrum.

2009: Quick-Steps ”Parkett” tas upp i familjen

Quick-Step breddar sitt sortiment genom att lansera ”Parkett”. Detta parkettgolv har ett ytskikt av massivt trä.

2009: Klicksystemet ”Uniclic Multifit” lanseras

Uniclic Multifit-systemet bygger på det första Uniclic-systemet som lanserades 1997 och introducerar en tredje monteringsmetod: skjut in och klicka.

2013: Quick-Step utökar sitt sortiment med ”Livyn”

Quick-Step introducerar ”Livyn”, ett bekvämt kvalitetsgolv med det naturliga utseendet och känslan av trä och ett syntetgolvs praktiska fördelar.